Artikel från Jordbruks Aktuellt — ”Jag är orolig men lycklig”

Från ja.se:
Nu är de två nya VMS-robotarna på plats hos Jörgen Blakstad på Sälboda Gård utanför Arvika. Han är därmed ägare till den 1 000:e roboten i Sverige. Men det var inte helt självklart att investeringen skulle bli av.

– Jag var väldigt säker på att jag skulle lägga ner under en väldigt lång tid. Men när det väl vände så gick det snabbt. Det var nog för att jag ändå i själ och hjärta ville att ladugården skulle vara kvar. Jag är orolig, men jag är lycklig över mitt beslut, säger Jörgen Blakstad.

Ladan på Sälboda Gård där korna går är byggd på 80-talet. Det var ett dyrt bygge på sin tid och att få lönsamhet var tufft med höga räntor och låga mjölkpriser. När Jörgen 1992 köpte gården var han säker på att han skulle sluta med korna. Men en arrendator kom in och tog över produktionen. Efter 20 år när arrendatorn blev sjuk stod Jörgen åter inför valet att ha kvar eller lägga ner produktionen. Men så tändes åter en gnista när mjölkpriset steg.

– Jag tog så beslutet att satsa på robotar och göra om den här i och för sig ganska moderna, men gamla ladugården till något riktigt bra igen, säger Jörgen.”

Läs hela artikeln här.